Prościej być nie może

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Łatwy, szybki, sycący, zdrowy, lekki. Oto jaki powinien być letni obiad. :)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jęczmienna: 60 gramów
    - kosta wołowa: 0.5 sztuki
    - jogurt grecki: 2 łyżki
    - marchewka świeża: 1 sztuka
    - fasola szparagowa żółta: 3 szklanki
    - zioła prowansalskie: 2 łyżeczki
    - pieprz ziołowy: 0.25 łyżeczki
    - kiełki rzodkiewki: 1 łyżka
    - szczypior: 1 łyżka
    - koperek: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Prościej być nie może - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wodę w garnku na kaszę, dorzucamy do niej pół kostki bulionowej wołowej. Przez to kasza będzie miała wyrazistszy smak. Ale tu jest pełna dowolność jeśli chodzi o kostkę, można z niej również zupełnie zrezygnować :)
  • 2. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Fasolę również myjemy i pozbywamy się końców. Układamy warzywa w parowniku, posypujemy ziołami i pieprzem . Mieszamy . Gotujemy na parze przez 15-17 minut
  • 3. Żeby zaostrzyć smak całego dania, dodałam świeży koper, szczypior oraz kiełki rzodkiewki, które razem z jogurtem greckim możemy potraktować jako dip :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować