Lasagne z mięsem gotowanym może być po rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek podsmażyć. Mięso przemielić wraz z gotowaną marchewką, pietruszką i z usmażoną cebulą i czosnkiem. Masę przemieloną wrzucić na patelnię dodać koncentrat ,oregano i puszkę pomidorów krojonych. Dusić wszystko około 20 minut na małym ogniu. W międzyczasie zrobić beszamel. Rozpuścić masło w garnku, dodać mąkę i rozmieszać szybkimi ruchami. Dodać mleko i mieszać co jakiś czas aż do zagotowania. Wyłączyć gaz i dodać starty żółty ser. W naczyniu żaroodpornym układać płaty makaronu ,mięso, beszamel i tak warstwowo( u mnie trzy warstwy) na koniec beszamel posypać starym żółtym serem. piec w 180 stopniach przez 30-40 minut. Smacznego
Komentarze