Princessa

4.5 (187 ocen)

  • 60 min

Przepyszne ciasto nie tylko dla księżniczek :)

  • 60 min

Składniki:

  • 8 białek
    1,5 szklanki cukru
    4 duże princessy orzechowe
    15 dkg wiórek kokosowych
    miseczka orzechów włoskich
    dżem porzeczkowy
    1 czekoladę mleczną
    3 śmietany 30% ( po 250 ml )
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na pianę, dodać cukier, połamane princessy, wiórki
    kokosowe, orzechy włoskie. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę
    wylać na blachę, piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
    Gotowy biszkopt ostudzić, posmarować całym słoiczkiem dżemu
    porzeczkowego. Śmietanę ubić, dodać śmietanfixy, cukier waniliowy.
    Posmarować ciasto. Czekoladę zetrzeć na grubych oczkach i posypać
    placek. Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować