Pożywna zupa z czerwonej fasoli

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszna i pożywna zupa. Nie tylko smakuje, ale jest także bardzo pożywna. Idealna na zimowe dni.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ziemniaki: 3 sztuki
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka
    - czerwona fasola w puszce: 1 sztuka
    - koncentrat pomidorowy: 3 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - cienka kiełbasa: 20 dekagramów
    - oliwa: 2 łyżki
    - sól do smaku: 0.5 łyżeczki
    - pieprz czarny do smaku: 0.25 łyżeczki
    - papryka ostra: 1 łyżeczka
    - papryka słodka: 1 łyżeczka
    - posiekana zielenika: 2 łyżki
    - makaron: 35 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pożywna zupa z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pożywna zupa z czerwonej fasoli 1. W garnku zagotować około 1 litr wody, ugotować w nim ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pół puszki fasoli. Po ugotowaniu całość zmiksować blenderem. Dodać koncentrat pomidorowy i wrzątek, tak, aby zupa nie była zbyt gęsta zważywszy na to, że podawana będzie z makaronem. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć na niej cebulkę. Cebulkę dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałej oliwie i dodać do zupy. Do zupy dodać pozostałą fasolę. Zupkę doprawić do smaku solą, pieprzem, paprykami. Na koniec dodać posiekaną drobno zieleninę. Zupę podawać z makaronem. Makaron należy ugotować oddzielnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować