Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Kurczak i fasolka w przepysznym sosie. Danie wyśmienicie smakuje z ryżem.

  • 30 min

Składniki:

  • * 2 piersi z kurczaka

    * 0,5 kg pieczarek

    * śmietana 18% (330g)

    * szklanka bulionu (może być z kostki)

    * 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie mrożona)

    * 5 łyżek musztardy

    * sól, pieprz

    * tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rumiano na tłuszczu. Przekładamy do garnka. Pieczarki kroimy w półplasterki i odparowujemy na patelni z nadmiaru wody. Dodajemy je do kurczaka. Dokładamy fasolkę szparagową. Całość zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy śmietanę i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Danie można posypać pietruszką, ja użyłam suszonej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować