Potrawka z fasoli szparagowej z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne, pożywne, nieskomplikowane danie, którym chciałabym się z Wami podzielić.
Jest to potrawka z fasolki szparagowej, którą bardzo lubię, a dodatek kiełbasy wzbogacił smak dania.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • żółta fasolka szparagowa około 400 g,
    papryka czerwona i żółta po 1 szt,
    kiełbasa śląska 2 kawałki ,
    cebula 1 - 2 szt,
    pomidory 3 -4 szt,
    olej 4 łyżki,
    bulion 1/4 szkl,
    sól do smaku,
    śmietana 1/2 szkl,
    Dodatkowo ;
    ugotowany ryż,
    lub pieczywo,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bulion Dania główne Potrawka

Potrawka z fasoli szparagowej z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka z fasoli szparagowej 1. Fasolkę pozbawiamy włókien, myjemy i kroimy na kawałki.
    Następnie wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 3 - 4 minut.
    Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i odsączamy na sicie.
    Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
    Pomidory wkładamy na chwilkę do gorącej wody ściągamy skórki i kroimy w kostkę.
    Cebulę po obraniu kroimy w kostkę, podsmażamy do zeszklenia na oleju.
    Do zeszklonej cebuli dodajemy fasolkę, pokrojoną paprykę i podsmażamy chwilę mieszając co jakiś czas.
    Dodajemy pomidory i doprawiamy solą.
    Dodajemy bulion i dusimy około 15 minut, po tym czasie dodajemy pokrojoną kiełbasę, mieszamy i dusimy następne 15 -20 minut.
    Całość zalewamy śmietaną, mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą.

    Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem, albo z pieczywem tak jak lubi mój mąż.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować