Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na potrawkę z fasolki szparagowej, pieczarek i papryki z dodatkiem chudej wędliny. Polecam na obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g fasoli szparagowej
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1/2 dużej cebuli
    1 duży ząbek czosnku
    8 pieczarek
    1 szklanka wody
    100 gram chudej wędliny
    1 łyżka masła
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki 1. Fasolkę szparagową myjemy, odsączamy z wody i odcinamy końcówki, a następnie kroimy w kilku centymetrowe kawałki. Papryki myjemy i pozbawiamy pestek, kroimy w kostkę
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, a obrany czosnek w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
    Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy przez chwilę i dodajemy paprykę i fasolkę. Przesmażamy około 5 minut i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Następnie przesmażamy pieczarki i wędlinę i dodajemy do garnka z warzywami.
    Gotujemy do miękkości warzyw i dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować