Potrawka rybna z kuskusem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rozmrozić, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na ok 1/2 godziny. Po tym czasie pokroić w większe kawałki, obtoczyć w mące i smażyć w rondlu na złoty kolor z obu stron. Wyjąć na talerz a na oleju z ryby zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojonego w plasterki pora i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut. Zalać ok 1/2 szklanki wody, dodać koncentrat i dusić kolejne kilkanaście minut do miękkości warzyw.
2.Kuskus przesypać do miseczki i zalać gorącą wodą aby sięgała ok 1 cm ponad poziom kaszy. Po 5 minutach gdy będzie gotowa dodać ją do duszących się warzyw. Wymieszać. Gdyby potrawa okazała się "za sucha" dolać jeszcze trochę przegotowanej wody. Dodać kawałki ryby i całość podgrzewać jeszcze 1-2 minuty.
Komentarze