Potrawka pomidorowo - porowo - paprykowa z rodzynkami

0 (0 ocen)

Potrawka ze słodkim akcentem, którą można zajadać z pieczywem, a także podać jako ciepłą sałatkę lub na zimno do obiadu. Prosty sposób na ciekawą smakowo porcję warzyw.

Składniki:

  • 400 g pomidorków koktajlowych (np. mieszane - żółte gruszkowe i czerwone)
    250 g oczyszczonego pora
    1 większa czerwona papryka (150 g)
    50 g rodzynków
    4 łyżki oleju
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego
    1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    szczypta chilli
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki Sok Przystawki Potrawka

Potrawka pomidorowo - porowo - paprykowa z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka pomidorowo - porowo - paprykowa z rodzynkami 1. W garnku rozgrzać olej, dodać posiekanego pora, wsypać tymianek, rozmaryn, gałkę muszkatołową , imbir oraz chilli. Składniki smażyć 5 min, mieszając. Po tym czasie dołożyć pozbawioną nasion, następnie pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć 2 - 3 min, także mieszając.
  • Potrawka pomidorowo - porowo - paprykowa z rodzynkami 2. Do zawartości garnka wlać sok z cytryny, dołożyć pomidorki pokrojone na ćwiartki oraz rodzynki. Całość dusić 10 - 15 min, co jakiś czas mieszając. Potrawkę doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować