pomidorowa z mlekiem

4.99 (170 ocen)

  • 30 min

Subtelne połączenie pomidorów z mlekiem. Zupa ma delikatny smak, wcale nie bardzo mleczny. Poza tym jest lekka, żeby nie powiedzieć dietetyczna, składa się z niewielu składników i przygotowuje się ją błyskawicznie

  • 30 min

Składniki:

  • - puszka pomidorów;

    - 2 małe cebule;

    - odrobina masła lub margaryny w płynie;

    - 1/2 l mleka;

    - pół puszki kukurydzy;

    - kostka rosołowa;

    - pieprz, sól, chilli;

    - bazylia lub natka pietruszki;
Wystaw ocenę:

4.99 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa z mlekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać w garnku tłuszcz, wrzucić do niego posiekane cebule, zeszklić. Dodać pomidory, dusić 15 min. Wlać mleko, doprawić do smaku kostką rosołową, solą, pieprzem i chilli- wg uznania. Wsypać kukurydzę. Zagotować. Posypać natką lub bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować