frytki marchewkowe

0 (0 ocen)

Zdrowa propozycja na przekąskę imprezową. Gwarantuję, że będziecie po nich oblizywać palce:)

Składniki:

  • - 5 dużych marchewek;

    - 2 łyżki oliwy;

    - sól, pieprz;

    - curry- ilość wg uznania;

    - majeranek- ilość jw;

Frytki marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać, pokroić w słupki. Wymieszać z oliwą i przyprawami.

    Wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem.

    Piec 20 min w temp 200′.

    Frytki można zjeść np z dipem sporządzonym z jogurtu naturalnego, ząbka czosnku, soli, pieprzu i koperku. Ja je zjadłam bez niczego- szkoda zabijać ten wyborny smak. Jako obiad.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy