Półmisek rybny

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Halibut prosto z wędzarni smakuje wyśmienicie i na pewno wszystkim. To ryba bez ości i tłuszczu wbrew pozorom, jest niesamowicie soczysta i delikatna. Zrobiłam na wigilię półmisek pełen kawałków z tą rybą na kołderce z rukoli i przełożoną połówkami jajek i pomidorków koktajlowych.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 5 dużych kawałków wędzonego halibuta
    spora garść rukoli
    4 połówki jajek ugotowanych na twardo
    kilka pomidorków koktajlowych
    szczypta świeżo mielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Półmisek rybny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki halibuta sprawić zdejmując skórę i pozbawiając głównej ości.
    Rukolą wyłożyć półmisek, na nim kłaść kawałki mięsa ryby przekładając połówkami jajek i pomidorkami koktajlowymi, wierzch posypać świeżo mielonym pieprzem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Halibut

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować