GULASZ RYBNY

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Gulasz rybny to pyszne, sycące a zarazem lekkie danie. Podany na ciepło z pieczywkiem smakuje rewelacyjnie, polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    500 g fileta z dorsza lub inna ryba
    100 g małży
    sól, pieprz ziołowy do smaku
    2 jajka
    4 łyżki mąki
    1/4 szklanka wody
    olej rzepakowy do smażenia
    Rybę kroimy na kawałki, doprawiamy do smaku. Z jajek, wody i mąki robimy ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z jednej i drugiej strony.

    SOS :
    2 puszki pomidorów krojonych
    1 spora cebula
    1 szklanka bulionu warzywnego
    2 czerwone papryki
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju rzepakowego
    sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka soku z cytryny
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Gulasz rybny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :
    Drobno pokrojoną cebulę i czosnek podpiec na oleju. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę. wlewamy pomidory i bulion. Dusimy do miękkości, około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy małże. Doprawiamy sos do smaku, wkładamy kawałki ryby i mieszamy. Gotowy gulasz posypujemy natką pietruszki. Danie podajemy na ciepło z ryżem lub pieczywem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Małże Olej Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować