GULASZ RYBNY

  • wyświetlono: 1074 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Gulasz rybny to pyszne, sycące a zarazem lekkie danie. Podany na ciepło z pieczywkiem smakuje rewelacyjnie, polecam.

Mariola123
  • 40min

Składniki

SKŁADNIKI :
500 g fileta z dorsza lub inna ryba
100 g małży
sól, pieprz ziołowy do smaku
2 jajka
4 łyżki mąki
1/4 szklanka wody
olej rzepakowy do smażenia
Rybę kroimy na kawałki, doprawiamy do smaku. Z jajek, wody i mąki robimy ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z jednej i drugiej strony.

SOS :
2 puszki pomidorów krojonych
1 spora cebula
1 szklanka bulionu warzywnego
2 czerwone papryki
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju rzepakowego
sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka soku z cytryny
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

GULASZ RYBNY

  • 1. PRZYGOTOWANIE :
    Drobno pokrojoną cebulę i czosnek podpiec na oleju. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę. wlewamy pomidory i bulion. Dusimy do miękkości, około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy małże. Doprawiamy sos do smaku, wkładamy kawałki ryby i mieszamy. Gotowy gulasz posypujemy natką pietruszki. Danie podajemy na ciepło z ryżem lub pieczywem. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybamałżePokochaj_olej_rzepakowy

Komentarze

Podobne przepisy

kociołek pieczarkowo - rybny

Dodane przez: rena123

Kociołek pieczarkowo - rybny

Coś bardziej konkretnego niż zupa....

Gulasz

Dodane przez: Kinia1984

Gulasz

Uwielbiam gulasz. Idealnie przygotowany...

Kotlet rybny szarpany z boczkiem

Dodane przez: bienpyt

Kotlet rybny szarpany z boczkiem

Ciekawe połączenie smaków - ryby...

gulasz

Dodane przez: tatalia

gulasz

mięso idealnie komponuje się z...

Gulasz

Dodane przez: Kinia :3

Gulasz

Gulasz zawsze był pysznym i łatwym...

Wyśmienity tort rybny

Dodane przez: RedakcjaPP

Wyśmienity tort rybny

Jestem zapracowaną młodą mężatką....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE