Polędwiczki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Sycący i rozgrzewający posiłek dla każdego, mięciutkie, delikatne, soczyste mięso z dodatkiem warzyw. Podany z makaronem.

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 papryczka chili
    • 2 marchewki
    • 1 papryka żółta
    • 1 papryka czerwona
    • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
    • Kawałek korzenia Imbiru
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
    • ½ łyżeczki tabasco
    • 1 łyżeczka octu ryżowego
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w paski. Do mięsa wlewamy dwie łyżki sosu sojowego oraz solimy. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • warzywa 2. Cebulę, czosnek, imbir obieramy drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.
    Papryczkę chili obieramy z nasion, drobno kroimy i przekładamy do warzyw.
    Marchewki obieramy, kroimy w słupki, papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki i również przekładamy do warzyw. Dodajemy fasolkę, solimy, podlewamy jedną szklanką wody i gotujemy.
  • sos 3. Do naczynia wlewamy ½ szklanki wody, dwie łyżki sosu sojowego, ocet ryżowy, miód, wsypujemy skrobię ziemniaczaną i mieszamy. Sos wlewamy do warzyw.
  • danie 4. Na koniec warzywa łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy. Danie gotowe, podajemy z makaronem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować