Polędwiczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w paski. Do mięsa wlewamy dwie łyżki sosu sojowego oraz solimy. Smażymy na rozgrzanym oleju.
2.Cebulę, czosnek, imbir obieramy drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.
Papryczkę chili obieramy z nasion, drobno kroimy i przekładamy do warzyw.
Marchewki obieramy, kroimy w słupki, papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki i również przekładamy do warzyw. Dodajemy fasolkę, solimy, podlewamy jedną szklanką wody i gotujemy.
3.Do naczynia wlewamy ½ szklanki wody, dwie łyżki sosu sojowego, ocet ryżowy, miód, wsypujemy skrobię ziemniaczaną i mieszamy. Sos wlewamy do warzyw.
4.Na koniec warzywa łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy. Danie gotowe, podajemy z makaronem. Smacznego.
Komentarze