Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie to świetna propozycja na obiad. Polecam wypróbowanie przepisu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 polędwica wieprzowa,
    1/2 pęczka zielonych szparagów,
    200 g makaronu kokardki,
    sól i pieprz do smaku,
    słodka papryka,
    pół szklanki bulionu lub wody,
    pół szklanki śmietany 30 %,
    2-3 łyżki oleju do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę kroimy na 2 cm kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
    Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i smażymy polędwiczki z każdej strony na złoty kolor
  • 2. Szparagi myjemy, pozbywamy się twardych końcówek i kroimy na mniejsze części.
    Wrzucamy do mięsa i chwilkę podsmażamy.
  • 3. Wlewamy bulion lub wodę, doprowadzamy do wrzenia.
    Następnie wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości około 10 minut.
  • 4. Na koniec wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i gotujemy 5 minut.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy użyć innego makaronu np; świderki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Polędwica wieprzowa Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować