Polędwiczki z kurczaka z zielonymi szparagami w stylu tajskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki zamarynować w mieszance sosów, odstawić na minimum 30 min.
2.Obrane szparagi włożyć do gotującej, posolonej wody na 5 minut, odcedzić.
3.Przygotować sos. W rondelku rozgrzać olej, dodać czosnek, sezam i chilli i delikatnie zrumienić. Dodać sos rybny i ostrygowy, zamieszać, odstawić w ciepłe miejsce.
4.Na połowie patelni grillowej, na niewielkiej ilości oleju obsmażać polędwiczki osuszone z marynaty, na drugiej połowie patelni układać partiami szparagi i także obsmażać.
5.Mięso przełożyć na talerze razem ze szparagami i polać sosem, udekorować plasterkami cytryny. Doskonałym dodatkiem będzie ryż jaśminowy.
Komentarze