Polędwiczki wieprzowe z makaronem chow mein - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki marynaty mieszamy w dużej misce. Umytą polędwiczkę kroimy na paseczki. Do miski z marynatą wrzucamy mięso i marynujemy ok. 2h w lodówce. Po tym czasie na oliwie obsmażamy zamarynowane mięso- powinien powstać bardzo fajny sos i odstawiamy żeby mięso odpoczęło. W dużym garnku gotujemy w lekko osolonej wodzie makaron wg instrukcji na opakowaniu.
Umytą cukinię za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w bardzo cienkie plastry. Na dużej patelni przesmażamy posiekany czosnek i imbir z dodatkiem oliwy. Dodajemy plastry cukinii i zalewamy sosem sojowym. Następnie dorzucamy pokrojoną papryczkę chilli oraz pieprz cayenne ( z nim ostrożnie – wszystko zależy od Waszego stopnia wytrzymałości na pikantność). Gotujemy jeszcze przez ok. 15 minut pod przykryciem. Do całości dodajemy ugotowany i odcedzony makaron.
Komentarze