POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE Z ZIELONEGO PIEPRZU

4.49 (156 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To efektowne danie będzie hitem na każdym rodzinnym obiedzie!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g polędwicy wieprzowej
    4 łyżeczki zielonego pieprzu w zalewie
    śmietana 18 % (150 g)
    pieprz
    sól
    przyprawa do wieprzowiny
    ostra papryka
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Polędwicę kroimy na kotleciki szerokości 1,5 cm, każdy lekko ubijamy otwartą dłonią (pamiętamy, żeby nie używać tłuczka- nie ma takiej potrzeby- polędwica to delikatne i kruche mięso).
    2. Polędwicę nacieramy przyprawą do wieprzowiny, czosnkiem i papryką.
    3. Kotleciki smażymy na rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej strony.
    4. Kiedy mięso jest już prawie gotowe przygotowujemy sos:
    W małym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy 4 łyżeczki marynowanego pieprzu i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    5.Plastry polędwicy podajemy z sosem i ulubionymi dodatkami. Smaczego !! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieprz Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować