Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Polędwicę kroimy na kotleciki szerokości 1,5 cm, każdy lekko ubijamy otwartą dłonią (pamiętamy, żeby nie używać tłuczka- nie ma takiej potrzeby- polędwica to delikatne i kruche mięso).
2. Polędwicę nacieramy przyprawą do wieprzowiny, czosnkiem i papryką.
3. Kotleciki smażymy na rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej strony.
4. Kiedy mięso jest już prawie gotowe przygotowujemy sos:
W małym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy 4 łyżeczki marynowanego pieprzu i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.Plastry polędwicy podajemy z sosem i ulubionymi dodatkami. Smaczego !! :)
Komentarze