Polędwiczki w warzywach

4.99 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 10 min

Gotowanie to dla mnie przyjemność,bo lubię sprawiać najbliższym radość smakiem moich potraw. Polędwiczki podałam na przyjęciu komunijnym,wszyscy goście byli zachwyceni

  • 10 min

Składniki:

  • ● polędwiczka wieprzowa
    ● kalarepa
    ● 1/2 marchewki
    ● 250 dag groszku
    ● op. śmietany 18-proc.
    ● 2 szkl. bulionu warzywnego
    ● sól
    ● pieprz
    ● posiekany koperek
    ● gałka muszkatołowa
    ● masło
    ● łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

4.99 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojona polędwica 1. Polędwiczkę kroimy w plastry,
    obsmażamy na maśle
  • pokrojona kalarepa 2. Kalarepę obieramy i kroimy
    w kostkę, gotujemy na półtwardo.
    Marchewkę obieramy i kroimy
    w talarki. Blanszujemy
    z groszkiem.
  • duszona polędwica 3. Na patelni roztapiamy łyżkę
    masła, wsypujemy mąkę, robimy
    zasmażkę. Wlewamy bulion,
    gotujemy. Dodajemy śmietanę oraz mięso, doprawiamy
    i dusimy do miękkości
  • warzywa z polędwicą 4. Dodajemy warzywa i jeszcze
    chwilę dusimy. Posypujemy koperkiem.

Porady

Sylwii Szczęch Zamiast świeżego groszku możemy użyć mrożonego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować