Polędwiczki w pomidorowo paprykowym sosie

5 (1 ocen)

  • 39 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Uwielbiam delikatne mięso z polędwiczek, mam już kilka bardzo dobrych przepisów na ich przyrządzenie i właśnie dochodzi do nich kolejny. Tym razem będzie orientalnie, pikantnie i trochę słodko to smaki, które świetnie łączą się z wieprzowiną. Zróbcie, a oblizywanie palców nie będzie końca.

  • 39 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 1 cebula
    • 1 szk. bulionu rosołowego
    • 2 łyżki sosu worcestershire
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • 2 łyżeczki papryki słodkiej
    • Szczypta chili
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki w pomidorowo paprykowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroję w plastry, obsypuje solą oraz pieprzem, następnie smażę z obu stron na rozgrzanym oleju
  • mięso 2. 2. Gdy mięso zmieni kolor, dodaję obraną drobno pokrojoną cebulę, smażę pięć minut, podlewam bulionem, wlewam sos worcestershire, dodaję koncentrat pomidorowy, wsypuję paprykę ostrą, chili i gotuję około 20 minut.
    3. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, dwie minutki gotuję.
  • danie 3. 4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami lub kopytkami oraz surówką.
    5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować