Poduszeczki z warzywami

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przysłała Sabina Rachocka

  • Średni

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - pieczarki: 300 gramów
    - pomidory: 3 sztuki
    - niebieski ser pleśniowy: 150 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Poduszeczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kroimy na kwadraty. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na każdym kwadracie kładziemy drugi i dociskamy. Pieczemy w temp. 200 °C około 10 minut, aż będą rumiane.
  • 2. Cebulę kroimy w talarki i smażymy. Gdy się zeszkli, dodajemy posiekany czosnek. Umyte pieczarki kroimy w plasterki i smażymy z cebulą.
  • 3. Pomidory sparzamy i obieramy. Kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Gdy sok z pomidorów odparuje i farsz zgęstnieje, dodajemy pokruszony ser. Mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia. Robimy wgłębienie w poduszeczkach z ciasta i nakładamy farsz. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować