Podudzia z kurczaka w warzywach

  • wyświetlono: 1090 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe.

lexi27
  • 20min

Składniki

4 podudzia z kurczaka
2 marchewki
20 dkg fasolki szparagowej
1 średniej wielkości seler
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżeczka tłuszczu
1 łyżeczka masła
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Podudzia z kurczaka w warzywach

  • 1. Podudzia myjemy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Solimy i posypujemy pieprzem, podlewamy 1 szklanka wody i dodajemy masło.
  • 2. Marchewkę i seler kroimy w półplasterki, fasolkę szparagową na mniejsze kawałki. Natkę siekamy.
  • 3. Mięso zasypujemy pokrojonymi warzywami oraz natką i dusimy na małym ogniu około 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzuKurczakobiad

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczone podudzia z kurczaka

Dodane przez: kasiac

Pieczone podudzia z kurczaka

Super łatwe danie, zupełnie nie...

PIECZONE PODUDZIA Z WARZYWAMI

Dodane przez: magdzia44448

PIECZONE PODUDZIA Z WARZYWAMI

Pyszny, niedzielny obiad. Pieczone...

Podudzia z kurczaka na ostro

Dodane przez: Skotka

Podudzia z kurczaka na ostro

Miękkie, soczyste, rozpływające...

image-0mvua3t

Dodane przez: kuchcik89

Soczyste podudzia z kurczaka

Podudzia w aromatycznej marynacie...

Podudzia kurczaka duszone w sosie marchewkowo – cebulowym

Dodane przez: Violetka76

Podudzia kurczaka duszone w sosie marchewkowo...

Bardzo prosta a zarazem pyszna...

urczak

Dodane przez: ladygoga

Pieczone podudzia z kurczaka

Chrupiąca skórka i soczyste mięso...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE