Podudzia z kurczaka w warzywach

4.5 (195 ocen)

  • 20 min

Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 podudzia z kurczaka
    2 marchewki
    20 dkg fasolki szparagowej
    1 średniej wielkości seler
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1 łyżeczka tłuszczu
    1 łyżeczka masła
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia z kurczaka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia myjemy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Solimy i posypujemy pieprzem, podlewamy 1 szklanka wody i dodajemy masło.
  • 2. Marchewkę i seler kroimy w półplasterki, fasolkę szparagową na mniejsze kawałki. Natkę siekamy.
  • 3. Mięso zasypujemy pokrojonymi warzywami oraz natką i dusimy na małym ogniu około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować