Pieczone podudzia z kurczaka

  • wyświetlono: 4204 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Chrupiąca skórka i soczyste mięso - to lubimy najbardziej. Podudzia podałam z pieczonymi ziemniaczkami, marchewką duszoną i sałatką ala wiosenna.

ladygoga

Składniki


4-5 podudź (pałek) z kurczaka
3 łyżki oliwy
Papryka słodka
Papryka ostra
Kurkuma
Pieprz
Sól
Rozmaryn
Tymianek

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone podudzia z kurczaka

  • 1. Podudzia wkładamy do miski, przyprawiamy, dodajemy oliwy i mieszamy. Odkładamy na minimum godzinę (najlepiej na całą noc) do lodówki.
    Po tym czasie podudzia przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp 200stopni C ok. godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

podudzia z dynią

Dodane przez: Bożena Z.

Podudzia kurczaka pieczone z ziemniakami...

podudzia pieczone z ziemniakami...

drugie danie

Dodane przez: Aga72

Podudzia kurczaka pieczone

A ja nadal się pakuję no ale zjeść...

Podudzia kurczaka pieczone w bazyliowym pesto

Dodane przez: 2milutka

Podudzia kurczaka pieczone w bazyliowym pesto

Pesto z bazylii doskonale nadaje...

Podudzia z kurczaka na ostro

Dodane przez: Skotka

Podudzia z kurczaka na ostro

Miękkie, soczyste, rozpływające...

Podudzia pieczone z faszerowanymi jabłkami

Dodane przez: Jaga85

Podudzia pieczone z faszerowanymi jabłkami

Na jedną porcje przypada 1 jabłko...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE