Pieczone podudzia z kurczaka

4.99 (166 ocen)

Chrupiąca skórka i soczyste mięso - to lubimy najbardziej. Podudzia podałam z pieczonymi ziemniaczkami, marchewką duszoną i sałatką ala wiosenna.

Składniki:


  • 4-5 podudź (pałek) z kurczaka
    3 łyżki oliwy
    Papryka słodka
    Papryka ostra
    Kurkuma
    Pieprz
    Sól
    Rozmaryn
    Tymianek
Wystaw ocenę:

4.99 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone podudzia z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia wkładamy do miski, przyprawiamy, dodajemy oliwy i mieszamy. Odkładamy na minimum godzinę (najlepiej na całą noc) do lodówki.
    Po tym czasie podudzia przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp 200stopni C ok. godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować