Podudzia kurczaka pieczone

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

A ja nadal się pakuję no ale zjeść coś trzeba dlatego dziś przygotowałam podudzia pieczone w piekarniku z zaledwie jedną przyprawą, wyszły bardzo smaczne i soczyste, smak powalił moja rodzinkę na kolana. Trochę czasu potrzeba aby się ładnie upiekły ale efekt końcowy wow.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg podudzia kurczaka ( mega paczka z Biedronki ),

    1,5 łyżki przyprawy do kurczaka złocistego,

    4 łyżki oleju.



    dodatkowo :

    0,5 szklanki wody ( szklanka pojemność 210 ml ),

    1 płaska łyżeczka przyprawy z solą np. Vegeta.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia kurczaka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • drugie danie 1. Do miski włożyć podudzia kurczaka, obsypać je przyprawą wlać olej. Dokładnie wymieszać rękoma aby przyprawa z olejem wchłonęła w mięso. Odstawić na 20 minut.
  • drugie danie 2. Po dwudziestu minutach podudzia przełożyć z całą zawartością do naczynia żaroodpornego. Wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 200 stopni i piec 1,45 minut. Godzinę przed końcem czasu wlać wodę gotowaną rozrobioną z przyprawą z dodatkiem soli i ustawić piekarnik na 250 stopni piec na złoty kolor co jakiś czas przekręcając mięso.
  • drugie danie 3. Podudzia podałam z całymi ziemniakami obsypanymi świeżym koperkiem polane sosem z mięsa oraz papryka konserwowa swoja robiona na zimę. Podudzia wyszły soczyste mięso tak dobrze się upiekło że samo odchodziło od kości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować