Podudzia indycze w sosie pomidorowym z mango pieczone na kaszy jęczmiennej

4.75 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny obiad, który robi się praktycznie sam.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 podudzia z indyka
    sól morska
    pieprz kolorowy

    400 g passaty pomidorowej
    mango
    2 szalotki
    2 ząbki czosnku
    200 g mleczka kokosowego
    łyżeczka czarnuszki
    łyżka curry
    sól morska
    łyżka oleju

    200 g kaszy drobnej jęczmiennej
    200 ml rosołu z indyka lub bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania z indyka

Podudzia indycze w sosie pomidorowym z mango pieczone na kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Podudzia oprószamy solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy kaszę, zalewamy ją rosołem, mieszamy. Na kaszy układamy podudzia.

    Na oleju podsmażamy pokrojoną szalotkę, gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypujemy czarnuszkę i curry. Dodajemy pokrojone w kostkę mango. Wlewamy passtatę i mleczko kokosowe. Gotujemy kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sosem polewamy podudzia. Naczynie żaroodporne przykrywamy. Pieczemy w 180°C, aż mięso będzie miękkie. Podajemy z ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z indyka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować