Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym

  • wyświetlono: 492 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Jakoś mamy ogromny sentyment do fasoli w sosie pomidorowym. Zawsze kojarzy nam się z wakacjami, podawana jest w hotelowych restauracjach na śniadania, tzw. "bezpieczne”, angielskie. Tutaj troszkę pomieszaliśmy i użyliśmy do obiadu. Oczywiście taką fasolkę można przygotować samemu, jednak czasami po prostu nie chce się. Po prostu ciepło na dworze, działka, spacery i zwykłe leniuchowanie, daje się we znaki :P

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 80min
  • Łatwy

Składniki

1 kg podudzi z kurczaka
2 puszki pieczonej fasoli w sosie pomidorowym (po 400 g)
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego pieprzu
1 łyżeczka suszonego czosnku
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 cebula
starty parmezan

Sposób przygotowania przepisu:

Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym

  • Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym1. Przyprawy mieszamy.
    Podudzia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy przyprawami.
    Do naczynia żaroodpornego przelewamy fasolkę, na niej układamy pałki kurczaka, posypujemy posiekaną cebulą, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury180°C. Pieczemy 35 min, po czym posypujemy serem i zapiekamy 10-15 min.
    Podajemy z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka z oliwkami w sosie pomidorowym

Dodane przez: jacekwkuchni

Fasolka z oliwkami w sosie pomidorowym

Szybko i smacznie. Podobną fasolkę...

Fasolka szparagowa z kiełbasą w sosie pomidorowym

Dodane przez: Kasia_S

Fasolka szparagowa z kiełbasą w sosie pomidorowym

bardzo smaczne, sezonowe danie,...

Fasolka szparagowa

Dodane przez: Jola66

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

To danie to świetna alternatywa...

Pieczone mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Dodane przez: PolskaGotuje

Pieczone mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Przepis na to danie powstał w wyniku...

Fasola w sosie pomidorowym

Dodane przez: aicha1988

Fasola w sosie pomidorowym

Sycące i aromatyczne danie jednogarnkowe...

urczak

Dodane przez: ladygoga

Pieczone podudzia z kurczaka

Chrupiąca skórka i soczyste mięso...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE