Plastry łopatki w ciemnym sosie z warzywami

3.86 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dziś polecają się na obiad pyszne delikatne i bardzo mięciutkie plastry łopatki w ciemnym sosie z dodatkiem suszonych warzyw, przepis czeka już na was na blogu pod nazwą kuchnia domowa agi

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego z łopatki,
    1 łyżka przyprawy do mięsa,
    3,5 szklanki przegotowanej letniej wody,
    2 łyżki suszonych warzyw,
    1 łyżka kupnego sosu ciemnego do pieczeni
Wystaw ocenę:

3.86 (7 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Plastry łopatki w ciemnym sosie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Łopatkę pokroić na plastry obsypać przyprawą i wlać dwie łyżki oleju, całość wmasować w plastry odstawić na 15 minut aby mięso odpoczęło, po wyznaczonym czasie plastry obsmażyć z obu stron na rumiany kolor
  • obiad 2. Do podsmażonego mięsa wlać najpierw dwie szklanki wody oraz wsypać suszone warzywa i dusić do czasu jej wyparowania, po tym czasie kolejny raz wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa, na koniec w pół szklanki wody rozrobić łyżkę sosu ciemnego i zagotować do czasu jego zgęstnienia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować