PLASTRY ŁOPATKI W SOSIE WARZYWNO - POMIDOROWYM

3.25 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Może by tak pyszny obiadek na dowolny dzień tygodnia ? czas przygotowania dość długi aby mięso było w pełni miękkie ale uwierzcie mi naprawdę warto. Po przepis zapraszam na blog pod podanym linkiem tam już czeka na was szczegółowy przepis oraz zdjęcia co i jak wykonać

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g łopatki wieprzowej,
    2 łyżki przyprawy do mięsa,
    2 łyżki oleju KUJAWSKI pomidor, czosnek, bazylia,
    3 szklanki wody,
    18 sztuk pomidorków koktajlowych,
    1 garść warzyw paski,
    1 mała garść pokrojonych liści pora,
    1,5 dużego pomidora żółtego
Wystaw ocenę:

3.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Plastry łopatki w sosie warzywno - pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Mięso w plastrach z wmasowaną przyprawą i olejem obsmażyć na mocno rumiany kolor
  • obiad 2. Po podsmażeniu wlać wodę i dusić pod przykryciem a w trakcie duszenia dodać warzywa paski i por dusząc do wyparowania dwóch szklanek wody
  • obiad 3. Po wyparowaniu wody gdy została szklanka dodać pomidory oczyszczone ze skórek pomidory i dusić najpierw pod przykryciem przez 15 minut a po tym czasie smażyć bez przykrycia do czasu aż powstanie sos
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować