Placuszki z cukinii z twarogiem

4.49 (183 ocen)

Delikatne, aromatyczne, pyszne.

Składniki:

  • 1 młoda cukinia ( ok. 300 g)
    1 jajko
    80 g twarogu
    2 czubate łyżki mąki
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 ząbek czosnku
    pieprz
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki z cukinii z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię bez obierania zetrzeć na tarce jarzynowej o średnich oczkach. Lekko posolić i po 15- 20 minutach odcisnąć płyn.
  • 2. Twaróg rozgnieść widelcem i utrzeć z jajkiem. Dodać cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek, koper, pieprz i sól do smaku. Wymieszać i na koniec dodać mąkę.
  • 3. Po dokładnym wymieszaniu smażyć placuszki na złoty kolor z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z kwaśną śmietaną lub jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować