Placuszki twarogowe z jogurtem i malinami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i delikatne placuszki twarogowe można przygotować z dowolnymi ulubionymi owocami . Polecam

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 g twarogu
    -4 jajka
    -1 op. cukru waniliowego
    - 2 łyżki cukru lub miodu (kto co woli)
    - 6 łyżek mąki pszennej

    Sos malinowy :
    -150 g malin
    - 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
    - 2 łyżki miodu​​​​​​​

    + jogurt naturalny do polania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Śniadanie

Placuszki twarogowe z jogurtem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg gnieciemy widelcem razem z samymi żółtkami. Dodajemy cukier waniliowy , miód oraz mąkę - mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do twarogu- mieszamy delikatnie . Placuszki smażymy na rozgrzanej suchej patelni np do naleśników . Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor .



    Sos: Maliny rozgniatamy widelcem możemy użyć blendera tez . Dodajemy jogurt naturalny i miód i mieszamy do połączenia się składników. Placuszki polewamy jogurtem oraz sosem -smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować