placuszki schabowe

0 (0 ocen)

przepis mam od sąsiadki, bardzo dobre placuszki, świetny zamiennik tradycyjnych schabowych

Składniki:

  • schab pokrojony w cienki plastry

    Marynata;
    4 jaja
    4 łyżeczki wegety
    1/2 łyżeczki pieprzu
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    4 łyżki maggi
    8 ząbków rozgniecionegoczosnku
    2 łyżki słodkiej papryki
    4 łyżki oleju
    2 łyżki majonezu




Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty miksujemy. Dodajemy schab w plastrach. Marynata powinna pokryć mięso. Wstawiamy do lodówki na dobę. Wyjmujemy z marynaty i smażymy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować