Placuszki orzechowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniałe słodkie pieczone placuszki . Znikają z talerza tak szybko jak się je robi.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 łyżek mielonych orzechów
    6 łyżek cukru pudru
    2 białka
    Dodatkowo:
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
    Polewa :
    2 łyżki mleka
    1/2 tabliczki czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki orzechowe 1. Przygotuj blachę i składniki. Ubij pianę z białek na sztywno. Dodaj cukier i orzechy.
  • Placki orzechowe 2. Na blachę kładź łyżką okrągłe placuszki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
  • Placki orzechowe 3. Mleko podgrzej, dodaj czekoladę. Polewą polej placuszki dowolnie udekoruj. Ja posypałam mielonymi orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
orzechowe placuszki

To może cię zainteresować