Placki z dyni

3.57 (28 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jesień, to najpiękniejsza pora roku. Szczególnie ta, nasza, polska. Od zawsze kojarzy mnie się z kolorowymi liśćmi, wolno opadającymi na wietrze. Pajęczynami (których wcale nie lubię) dodającymi klimatu. Słońcem, które daje po ryju i rano, jak jadę do pracy, i po południu, jak wracam! Ale tak jest ślicznie...i zdjęcia pięknie wychodzą...Z grzybami zbieranymi od samego rana. Z ich zapachem unoszącym się po lesie. Z pająkami, których nienawidzę, bo do każdej pary nóg mają dodatkową parę oczu :P Nie, no piękna jest jesień...Uwielbiam

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 900 g dyni piżmowej
    150 g mąki
    1 łyżka świeżo startej gałki muszkatołowej
    3 jajka
    1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3.57 (28 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki z dyni 1. Dynię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Dodajemy jajka i przyprawy, mieszamy.

    Do masy dodajemy mąkę i dokładnie wyrabiamy.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


    Smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować