Placki z cukinii z serem halloumi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wypróbujcie koniecznie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 650 g cukinii
    sól
    100 g wędzonej szynki
    250 g halloumi
    150 g mąki
    2 jajka
    pół szkalanki posiekanego koperku
    olej do smażenia
    pęczek rzodkiewiek
    250 g zblanszowanego bobu
    pieprz
    1 łyżka oliwy
    Dressing : po pól pęczka mięty, koperku, natki pietruszki, estragonu
    sok z połowy cytryny
    250 ml kwaśnej śmietany
    250 ml jogurtu greckiego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukinii z serem halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki z cukinii z serem halloumi 1. Umyłem cukinię, starłem na tarce o grubych oczkach, przełożyłem do miski, oprószyłem solą.
    Odstawiłem na 15 minut, następnie odcisnąłem aby pozbyć się nadmiaru płynu. Dodałem szynkę porwaną na małe kawałki, halloumi startym na tarce o grubych oczkach, mąką, jajkami, koperkiem.
    Wlałem na patelnię olej, rozgrzałem na średnim ogniu. Łyżką nakładałem porcje mieszaniny na rozgrzany tłuszcz, lekko spłaszczyłem łopatką. Smażyłem placki po 3-4 minuty z każdej strony, do zezłocenia. Przełożyłem na papierowy ręcznik, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Cukinia Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować