Placki azteków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy placki (jak na naleśniki) - Składniki łączymy, wylewamy chochlą na rozgrzany olej, smażymy na złoto.
2.Przygotowujemy mięso - Zioła i przyprawy wsypujemy do miski, wlewmy olej, mieszamy. Taką marynatą obtaczamy filety z kurczaka, układamy je na talerzu lub zawijamy w folię i odkładamy na minimum pół godziny. (Najlepiej przygotować to już poprzedniego wieczoru i zostawić na całą noc.) Następnie smażymy kilka minut.
3.Przygotowujemy sałatkę - Sałatę pekińską kroimy na cienkie paski, pomidory, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki.
4.Usmażone mięso kroimy w spore kwadraty. Wrzucamy do sałatki i mieszamy. Na każdy placek nakładamy sporą porcję nadzienia. Zawijamy.
Komentarze