Placek kapuściany (śniadaniowy)

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Znajdą się tutaj miłośnicy kapusty? Ja bardzo lubię kapuchę i wszystko co z nią związane. Dziś chcę podzielić się przepisem, który powstał w mojej głowie kilka minut przed rozpoczęciem robienia śniadania. Nie przepadam za kanapkami, ale za to takie „wynalazki” zajadam z wielkim apetytem.
Spróbujcie, może Wam też przypadnie do smaku mój dzisiejszy wymysł.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 100g kapusty białej
    – 1 jajko
    – 120g jogurtu naturalnego typu greckiego
    – 25g mąki ryżowej
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    – szczypta soli
    – przyprawy wg smaku ( u mnie kurkuma, czubryca żółta, pieprz, oregano)
    – dodatki wg uznania ( u mnie pomidor malinowy, serek twarogowy, awokado)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placek Śniadanie

Placek kapuściany (śniadaniowy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę bardzo drobno i cienko posiekać, posolić, wymieszać i odstawić na około 5 minut, aby zmiękła. Następnie dodać resztę składników, oprócz dodatków i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać i posmarować kapką oliwy, wyłożyć ciasto i wyrównać. Smażyć pod pokrywką z dziurką na średnim ogniu. Kiedy wierzch się zetnie ostrożnie odwrócić placek na drugą stronę i smażyć przez kolejne 2 minuty. Gotowy placek zsunąć na talerz i podawać z ulubionymi dodatkami. Można podać w formie placka, albo zrobić taką „kanapkę”, jak ja to zrobiłam. Należy pokroić placek na 4 trójkąty i przełożyć ulubionymi dodatkami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować