Placek dyniowy z łososiem i grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne danie obiadowe :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g dyni
    4 łyżki mąki
    1 jajko
    100 g szpinaku
    1 mała cebula
    1/2 łyżki ostrego ajwaru
    sól, pieprz
    słodka papryka
    curry
    sos:
    300 g łososia
    200 g odgotowanych grzybów leśnych
    1 mała cebula
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 jajka
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Placek dyniowy z łososiem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać odgotowane grzyby i natkę pietruszki, posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Z łososia odciąć skórę, mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawa do ryb i dodać do grzybów. Podsmażyć całość 5 minut.
    Drugą cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać opłukane liście szpinaku. Podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Dynię zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać mąkę, jajko, szpinak i przyprawy. Masę wyłożyć do natłuszczonego naczynia do zapiekania.
    Jajka ubić ze szczypta soli i dodać rybę z grzybami, wymieszać i wylać na dyniowy spód. Piec pod przykryciem około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Grzyby Łosoś Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować