Placek dyniowy z łososiem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekać i zeszklić, dodać odgotowane grzyby i natkę pietruszki, posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Z łososia odciąć skórę, mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawa do ryb i dodać do grzybów. Podsmażyć całość 5 minut.
Drugą cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać opłukane liście szpinaku. Podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Dynię zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać mąkę, jajko, szpinak i przyprawy. Masę wyłożyć do natłuszczonego naczynia do zapiekania.
Jajka ubić ze szczypta soli i dodać rybę z grzybami, wymieszać i wylać na dyniowy spód. Piec pod przykryciem około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Komentarze