Pizzeriny a'l tarta z masą jajeczno serową oraz z cukinią i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Z podanych składników na ciasto zagnieść elastyczne ciasto. Kulę owinąć filią i schłodzić w lodówce przez co najmniej 15 minut.
Rozwałkować a następnie wykrawac prostokąty o wym .około 7 cm na 10 cm.
Z pozostałego ciasta wałkować cienkie pasy i nałożyć je na prostokokąty tak by utworzyc boki.
Spód nakłuć widelcem i piec około 10 minut w temp. 180°C.
2. Śmietanę ubic z jajkami, dodąc ser , przyprawic do smaku
Cukinie i pomidory opłukać , osuszyć i pokroić na plastry
Na podpieczone pizzeriny a\la tarty wylac mase jajeczno -śmietanowa z serem . Na masie ułozyc(lekko wtapiać) na przemian plasterki cukini i kawałki pomidorów.
Piec około 20 minut minut w temp. 170°C.
Można podać na ciepło lub na zimno.Smacznego:)
Porady
wierzch mozna posypac serem zółtym lub parmezanem
wyszło mi 6 sztuk
Komentarze