Pizzerinki z farszem z liofilizowanych warzyw.

0 (0 ocen)

  • Średni

Wyśmienite pizzerinki domowe.

  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - maka na włoską pizzę: 400 gramów
    - cukier: 1 łyżka
    - masło: 100 gramów
    - mleko: 200 mililitrów
    - drożdże: 30 gramów
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól: 1.5 łyżeczki
    NADZIENIE:
    - liofilizowane pomidory: 5 gramów
    - liofilizowana papryka: 5 gramów
    - liofilizowana cebula: 5 gramów
    - liofilizowane pieczarki: 10 gramów
    - ser żółty: 200 gramów
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - liofilizowany pieprz: 0.25 łyżeczki
    - woda: 1.5 szklanki
    SOS:
    - ketchup: 100 mililitrów
    - bazylia: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Przystawki Ser

Pizzerinki z farszem z liofilizowanych warzyw. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z solą oraz cukrem.
  • 2. Masło pokroić na drobne kawałki i rozcierać palcami z mąką.
  • 3. W letnim mleku rozpuścić drożdże i dodać razem z oliwą do mąki z masłem.
  • 4. Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  • 5. Ketchup połączyć z bazylią, oliwą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
  • 6. Liofilizowane warzywa połączyć ze sobą, dodać wodę, oliwę i pieprz. Dokładnie ze sobą wymieszać.
  • 7. Ser zetrzeć na tarce.
  • 8. Wyrośnięte ciasto podzielić na kawałki i rozwałkować na małe placuszki.
  • 9. Wykładać na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 10. Posmarować gotowym sosem, wyłożyć farsz i na wierzch ser żółty.
  • 11. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować