Pikantny paprykarz z makrelą wędzoną

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowany , domowy , aromatyczny paprykarz , doskonale sprawdzi się na kanapki w postne dni lecz nie tylko . Wykonanie go , nie zajmuje zbyt wiele czasu , a dostępne składniki to dodatkowy plus .

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
    2 marchewki
    1 ugotowany woreczek ryżu - 100 g.- u mnie basmati
    1/2 szklanka bulionu warzywnego
    1 cebula
    2 łyżki masła
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 cm. imbiru
    skórka otarta z 1/2 cytryny
    2 szczypty soli
    2 szczypty pieprzu
    ok. 2 cm . ostrej pasty paprykowej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Paprykarz

Pikantny paprykarz z makrelą wędzoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantny paprykarz z makrelą wędzoną 1. Na maśle szkle obraną i pokrojoną w kostkę cebulę , dodaję obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę , podsmażam , dodaję obrany posiekamy imbir , podsmażam , podlewam bulionem , całość duszę ok. 15 minut , dodaję koncentrat pomidorowy , słodką i ostrą paprykę , skórkę z cytryny , doprawiam solą i pieprzem , mieszam , doprowadzam do zagotowania . Do całości dodaję ugotowany ryż , obraną z ości i skóry rybę , mieszam , studzę .

Porady

Taki paprykarz możemy podać na ciepło i zimno . U mnie w domu jadamy na zimno . Dodatek ostrej papryki należy kontrolować , jest barrrdzo ostra :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Papryka Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować