Domowy paprykarz z makrelą i marchewką

wyświetlono: 503 | dodany do książki kucharskiej: 8 | polecenia: 0

Paprykarz to tradycyjna potrwa kuchni węgierskiej składająca się z mięsa ryb, papryki i ryżu. W moim wydaniu z wędzoną makrelą, marchewką i ryżem. Zdrowe mięso rybie plus marchew i brązowy ryż idealnie ze sobą współgrają i tworzą idealną pastę do świeżego pieczywa.

opublikowany: 12.05.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g obranej z ości wędzonej makreli
    250g marchewki w kostce ( może być mrożona)
    100g brązowego ryżu
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    260g koncentratu pomidorowego
    100ml wody
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    2 łyżeczki papryki ostrej
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Domowy paprykarz z makrelą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę podzielić na mniejsze części, lub rozgnieść widelcem.
  • 2. Ryż ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku.
  • 3. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać marchew i smażyć jeszcze kilka minut cały czas mieszając.
  • 4. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, wodę, papryki, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Przykryć pokrywką i dusić aż marchewka będzie miękka. Po tym czasie dodać ryż, makrelę i całość dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku.
  • 5. Gotowy paprykarz podawać ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JOANNA 55a IMG_1811

Paprykarz domowy z wędzoną makrelą

zdrowy paprykarz, bo domowy, bez konserwantów i smaczny

kategoria: Dania główne paprykarz opublikowany: 13.02.2013 | wyświetlono: 779 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE