Domowy paprykarz z makrelą i marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Paprykarz to tradycyjna potrwa kuchni węgierskiej składająca się z mięsa ryb, papryki i ryżu. W moim wydaniu z wędzoną makrelą, marchewką i ryżem. Zdrowe mięso rybie plus marchew i brązowy ryż idealnie ze sobą współgrają i tworzą idealną pastę do świeżego pieczywa.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g obranej z ości wędzonej makreli
    250g marchewki w kostce ( może być mrożona)
    100g brązowego ryżu
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    260g koncentratu pomidorowego
    100ml wody
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    2 łyżeczki papryki ostrej
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Paprykarz

Domowy paprykarz z makrelą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę podzielić na mniejsze części, lub rozgnieść widelcem.
  • 2. Ryż ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku.
  • 3. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać marchew i smażyć jeszcze kilka minut cały czas mieszając.
  • 4. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, wodę, papryki, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Przykryć pokrywką i dusić aż marchewka będzie miękka. Po tym czasie dodać ryż, makrelę i całość dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku.
  • 5. Gotowy paprykarz podawać ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować