Domowy paprykarz z miruną

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepyszny domowy paprykarz. Bez ulepszaczy i konserwantów. Smak jest rewelacyjny :-) gorąco polecam!

  • 45 min

Składniki:

  • 1 wędzona miruna – ok. 450 gr.
    100 gr ryżu jaśminowego
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    2 marchewki
    10 pieczarek
    1 słoiczek (180 gr) przecieru pomidorowego
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka przyprawy do ryb
    1 łyżeczka przyprawy pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    Sól morska i świeżo zmielony kolorowy pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Domowy paprykarz z miruną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowany ryż przelać zimną wodą i ostawić do wystudzenia.
  • 2. Warzywa obrać ze skórek i łupin. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Marchewkę i pieczarki potrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło rozpuścić na głębokiej patelni, dodać wszystkie warzywa i przesmażyć do miękkości warzyw.
  • 3. Mirunę obrać z ości i skór. Poskubać na mniejsze kawałki.
  • 4. Do warzyw dodać przyprawy oraz przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać. Do miski dodać mieszankę warzywną, kawałki ryby oraz ryż. Całość dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Schłodzić ok. 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować