Pikantna pasta jajeczna z żółtym serem i kiełbasą żywiecką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Popularna i bardzo lubiana pasta jajeczna z dodatkiem lekko orzechowego w smaku żółtego sera Radamer, kiełbasy żywieckiej oraz wyczuwalną pikantną nutą curry i chrzanu. Całość złamana delikatnym aromatem świeżego koperku. Pasta to świetny dodatek na kanapki i nie tylko.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    125 g żółtego sera Radamer
    100 g kiełbasy żywieckiej z szynki (kiełbasa w formie cienkich plastrów)
    1 kopiasta łyżka posiekanego koperku
    2 łyżeczki chrzanu konserwowego (ze słoika)
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka przyprawy curry w proszku
    sól do smaku
    pieprz cayenne do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba Pasta jajeczna

Pikantna pasta jajeczna z żółtym serem i kiełbasą żywiecką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna pasta jajeczna z żółtym serem i kiełbasą żywiecką 1. Obrane ze skorupek jajka i żółty ser zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej – składniki przełożyć do miski. Następnie dodać pokrojone w paski plastry kiełbasy, wsypać koperek i curry, dołożyć chrzan. Całość dokładnie wymieszać, po czym połączyć z majonezem. Pastę na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować