Pasta jajeczna z żółtym serem

5 (163 ocen)

  • 20 min

To moja ulubiona pasta, której smak pamiętam jeszcze z dzieciństwa.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    10 dag żółtego sera np. edamski
    2 łyżki pikantnego majonezu
    sól (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Jajko Majonez Pasty Ser

Pasta jajeczna z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach na tarce, jajka zetrzeć na dużych oczkach. Dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem.

Porady

Do pasty można dodać drobno posiekany szczypiorek, startą rzodkiewkę lub cebulkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Ser żółty Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować