Kuskus z warzywami, kiełbasą żywiecką, żółtym serem i prażonym słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kasza kuskus z dodatkiem marchewki i zielonego groszku, popularnej wędzonej kiełbasy żywieckiej, charakternego żółtego sera i prażonych ziaren słonecznika. Sałatka idealna na lekki obiad, pożywną kolację lub potrawę na imprezowym stole.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2/3 szklanki suchej kaszy kuskus
    200 g groszku konserwowego (masa po osączeniu)
    200 g obranej gotowanej marchewki (najlepiej z rosołu)
    200 g kiełbasy żywieckiej
    150 g żółtego sera
    4 łyżki prażonych ziaren słonecznika łuskanego
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka mielonej przyprawy curry
    1 łyżeczka mielonych owoców kolendry
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kuskus z warzywami, kiełbasą żywiecką, żółtym serem i prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kuskus z warzywami, kiełbasą żywiecką, żółtym serem i prażonym słonecznikiem 1. Kaszę przygotować wg instrukcji na opakowaniu, wystudzić i przełożyć do miski. Następnie wsypać ziarna słonecznika, koperek, curry oraz owoce kolendry.
  • Kuskus z warzywami, kiełbasą żywiecką, żółtym serem i prażonym słonecznikiem 2. Dołożyć groszek i pokrojone w kostkę – marchewkę, kiełbasę, żółty ser, wlać sok z cytryny. Składniki wymieszać, po czym połączyć z majonezem i na końcu całość doprawić do smaku solą i pieprzem cytrynowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować