Sałatka - pasta z makrelą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Coś prostego, szybkiego i pysznego, co można wykorzystać jako sałatkę na świąteczny stół lub jako pastę do pieczywa.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 makrela wędzona ok 300 g
    3-4 ogórki konserwowe
    120 g kukurydzy z puszki
    1 łyżka kaparów
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 cebula szalotka lub czerwona
    trochę siekanej natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pasta z makreli Przekąski

Sałatka - pasta z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać z ości i drobno pokroić.

    Jajka, ogórki i cebulę również drobno pokroić.

    W misce wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem do smaku.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona Szalotka Kukurydza konserwowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować