Piersi z kurczaka z czerwoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z kurczaka, zanurzone w kapuście z dodatkiem boczku, który nadaje wyrazistego smaku.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 Filet z kurczaka
    • 1 mała główka kapusty czerwonej
    • 1 jabłko
    • 5 dag boczku wędzonego
    • Olej do prużenia
    • 1 łyżka miodu
    • 4 listki laurowe
    • Sól
    • pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy, doprawiamy pieprzem i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • kapusta 2. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do brytfanki, zalewamy wodą i gotujemy.
  • 3. Doprawiamy solą.
  • jabłko 4. Jabłko obieramy ze skórki kroimy w cząstki i dodajemy do kapusty.
  • liść 5. Następnie dodajemy liść laurowy.
  • boczek 6. Boczek drobno kroimy, przesmażamy i przekładamy do kapustą.
  • miód 7. Na koniec mieszamy z łyżką miodu.
  • mięso 8. Mięso łączymy z kapustą, chwilę prużymy.
  • danie 9. Danie gotowe.
    Najlepiej podawać z ryżem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować