Piersi z kurczaka w parmezanie i trójkolorowym puree

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki, kolorowy obiad. Chrupiąca pierś z kurczaka i kolorowe puree skuszą nawet największych niejadków, choćby z ciekawości, jak to smakuje...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi z kurczaka (pojedyncze): 4 sztuki
    - parmezan: 0.5 szklanki
    - bułka tarta: 0.25 szklanki
    - jaja: 2 sztuki
    - bób (ugotowany i obrany): 0.5 szklanki
    - kukurydza (ugotowana): 0.5 szklanki
    - ziemniaki (ugotowane): 0.5 szklanki
    - masło: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka w parmezanie i trójkolorowym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy na cieńsze paski, jeśli są grube, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej zmieszanej z parmezanem, smażymy na oleju na złoty kolor.
  • 2. Bób, ziemniaki, kukurydzę ugniatamy lub miksujemy blenderem i do każdego dodajemy po 2 łyżki masła, sól i pieprz do smaku.

    Bób można zastąpić zielonym groszkiem, zamiast kukurydzy podać pure z marchewki.
  • 3. Piersi z kurczaka podajemy z trzema rodzajami pure.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować