Bakłażan w parmezanie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Najprostszy i bardzo smaczny sposób na bakłażana. Usmażony w panierce z dodatkiem parmezanu, dzięki czemu ma ciekawy i charakterystyczny smak. Można go podać jako dodatek do obiadu lub zjeść samego.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bakłażan
    1 jajko
    1/4 szklanki bułki tartej
    1/4 szklanki tartego parmezanu
    sól
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Ser

Bakłażan w parmezanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 5 mm i oprószyć obficie solą. Odstawić na około 15 min, aż puści sok. Po tym czasie przelać pod bieżącą wodą i wysuszyć na ręczniku papierowym. Jajko rozmącić i maczać w nim plasterki bakłażana, a następnie obtaczać w bułce wymieszanej z parmezanem. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Nadmiar tłuszczu odsączać na papierowym ręczniku. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Panierka Parmezan Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować