Pierś z warzywami

0 (0 ocen)

Lekkie i pyszne danie.

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
    100 g fasolki szparagowej
    1/2 obranej i pokrojonej w paski kalarepy
    sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka w proszku i inne ulubiona zioła
    1 łyżka masła + 2 łyżki oleju rzepakowego do przysmażenia
    warzywka na surowo do sałatki wg własnych upodobań i pory roku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21q0lxm 1. Umytą, osuszoną pierś z kurczaka przyprawić, włożyć do szklanej miski, przykryć i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc, ale jak nie ma wyjścia to chociaż na 10 minut.
    W tym czasie przygotować paski kalarepki i fasolkę pozbawić końcówek.

    Na rozgrzane masło z olejem położyć przyprawiony filet, ładnie ale krótko zrumienić, wyłożyć po bokach fasolkę i paski kalarepki, przykryć pokrywką i dusić aż warzywka będą takie nie za miękkie ale też nie twarde.

    W trakcie, jeżeli zajdzie potrzeba trzeba podlać troszkę wody, nasza potrawa nie może się przypalić.

    Gotowe wyłożyć na talerz, dodać ulubioną surówkę z surowych warzyw i posypać natką pitruszki.
  • image-0dmaj18 2. To jest świetne danie na każdą dietę, tak że życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować