1 pojedyncza pierś z kurczaka
100 g fasolki szparagowej
1/2 obranej i pokrojonej w paski kalarepy
sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka w proszku i inne ulubiona zioła
1 łyżka masła + 2 łyżki oleju rzepakowego do przysmażenia
warzywka na surowo do sałatki wg własnych upodobań i pory roku
Pierś z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą, osuszoną pierś z kurczaka przyprawić, włożyć do szklanej miski, przykryć i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc, ale jak nie ma wyjścia to chociaż na 10 minut.
W tym czasie przygotować paski kalarepki i fasolkę pozbawić końcówek.
Na rozgrzane masło z olejem położyć przyprawiony filet, ładnie ale krótko zrumienić, wyłożyć po bokach fasolkę i paski kalarepki, przykryć pokrywką i dusić aż warzywka będą takie nie za miękkie ale też nie twarde.
W trakcie, jeżeli zajdzie potrzeba trzeba podlać troszkę wody, nasza potrawa nie może się przypalić.
Gotowe wyłożyć na talerz, dodać ulubioną surówkę z surowych warzyw i posypać natką pitruszki.
2.To jest świetne danie na każdą dietę, tak że życzę smacznego :)
Komentarze